Costa Brava single house

Home
Costa Brava single house

Costa Brava single house

CostaBrava_2

CostaBrava_3

CostaBrava_4

CostaBrava_5

CostaBrava_6

CostaBrava_7

CostaBrava_8

CostaBrava_9

CostaBrava_10

CostaBrava_11

CostaBrava_12_obra

CostaBrava_13

CostaBrava_0

CostaBrava_15_emp

CostaBrava_16_croquisgeneral

CostaBrava_seccion_bioclimatica

CostaBrava_seccion_construc

Single house
Sant Feliu de Guíxols

Superfície:
365,52m2
Projecte:  
Novembre 2001-Setembre 2002
Promotor: 
privat
Autor:
Ar47 estudi d’arquitectura
Arquitecte tècnic:
Héctor Aparicio Trigueros
Constructor: 
Construccions Gelabert SL
Fotografia:
Lluis Bernat Robert Aparicio (obra)
Publicacions:
Vivienda en desnivel. Ed.Pencil
Arquitectura y diseño n.55
Inde. Informació i debat. Novembre 2005

Aquesta és una de les primeres cases que vam realitzar al despatx i un dels projectes més importants per nosaltres. Després de més de tres anys per redactar el projecte, l’any 2003 vam construir aquest habitatge.

La parcel·la té unes vistes immillorables sobre el mar. És sensiblement allargada, amb bastant pendent en el sentit perpendicular i està  orientat cap a llevant. Aquestes característiques són els principals condicionats del  plantejament de la casa. Per una banda, hi ha la voluntat de minimitzar l’impacte visual de la casa en el perfil de la muntanya, i per l’altra es té la necessitat d’obrir i orientar la casa cap a les bones vistes i la bona orientació.

L’element que defineix la casa és la coberta. Es tracta d’un gran pla amb una única pendent (la mateixa que té la muntanya), que gravita sobre el terreny i que defineix els espais, tant interiors com exteriors.

L’habitatge es desenvolupa orientat cap al tester sud de la parcel·la, que és on esta ubicat les dependències principals. La zona principal, s’organitza a partir de la sala d’estar a doble alçada, al voltant de la qual, s’articulen la resta de dependències, i la cuina, separada per dues grans portes correderes que permeten incorporar-la totalment a la sala. La suite està situada en la planta superior, des de la qual es pot controlar tant la sala com el porxo exterior. Aquest últim és una autentica prolongació de la sala cap a  la piscina i el jardí. La zona de convidats consta de dues habitacions dobles, un bany, i un safareig, i està orientada a l’est.

L’ús dels materials s’explica a partir de la forma com es construeix la casa, i que correspon, amb la manera d’implantar-se. Primer els murs de formigó, que constitueixen el sòcol de la casa, ancorats a la roca. Suspesa sobre aquests, la coberta, de xapa col·laborant acabada inferiorment en placa de cartró-guix pintada de blanc i rematada perimetralment amb xapa d’acer corten. I entre ambdós, una estructura metàl·lica esvelta, unida a la fusteria, pintada del mateix color que la fusteria i  amb algun element cec intercalat.

Projectes

Tots