Nature interpretation centre

Home
Nature interpretation centre

Nature interpretation centre

tuixent2_centro-naturaleza

tuixent3_centro-naturaleza

tuixent3_centro-naturaleza

tuixent4_centro-naturaleza

tuixent5_centro-naturaleza

tuixent6_centro naturaleza

tuixent7_centro naturaleza

tuixent8-centro naturaleza

tuixent9_centro naturaleza

tuixent10_centro naturaleza

tuixent11_centro naturaleza

tuixen11b_centro naturaleza

tuixent12_centro naturaleza

tuixent13_centro naturaleza

tuixent14_centro naturaleza

tuixent15_centro naturaleza

tuixent1_emplazamiento

tuixent2_plantas

tuixent3_secciones

tuixent4_sec-constructiva

Nature interpretation centre
Carretera local de Tuixent 11, Josa- Tuixén

Area:
225 m2
Project:  
February 2007-Desember 2007
Execution:
Febrer 2009- Novembre 2009
Client: 
Parc natural del Cadí-Moixeró
Author:
Ar47 Estudi d’arquitectura
Technical architect :
Héctor Aparicio Trigueros
Contractor:
Infraestructures de Muntanya sl
Covered wooden structure:
Fupicsa
Photography: 
Lluis Bernat 1-10 Sergi Romero 11-16

Situat al vell mig de la Vall de Lavansa en ple cor del Parc Natural del Cadí Moixeró , el Centre d’Interpretació  vol ser, juntament amb el Museu de les Trementinaires ja existent al poble,  un dels elements dinamitzadors e la vall i del poble de Tuixent. El Centre està situa just a les afores de poble, en l’emplaçament de  l’antiga casa del Guarda Forestal, a 500m del poble, en una petita parcel·la terraplenada que s’eleva uns 4m per sobre de la carretera d’accés al poble.

L’edifici s’organitza sota una gran coberta inclinada a una sola aigua, en la direcció del pendent de la muntanya. La planta s’encasta en el terreny per tal d’alliberar dos jardins exteriors: l’hort de les Trementinaires, ja existent a la part posterior i l’espai exterior frontal per realitzar activitats del centre a l’aire lliure.

El centre es planteja com una gran sala diàfana, amb les menors particions possibles, per tal de permetre un ús molt polivalent. L’accés es produeix pel tester situat al límit de la parcel·la. A partir d’un eix longitudinal, que discorre paral·lel a la façana, trobem el vestíbul i la zona de recepció, que comunica directament amb la sala d’exposicions. Al fons es situa l’aula polivalent, destinada a la realització de tallers, conferències o projeccions.

L’edifici té llum natural per les dues façanes longitudinals, una finestra alta a la façana nord-est, i un pany totalment vidriat a sud-est, protegit pel ràfec de la coberta i obert a les impressionants vistes sobre el poble de Tuixent i la vall. L’aula polivalent, situada en la testera orientada a sud i s’obre a un jardí més petit, per tal de poder-hi muntar activitats.

Els criteris constructius de l’edifici s’estableixen sobre una combinació de construcció tradicional exterior: amb murs de pedra seca (en els panys opacs) i cobertes inclinades de teula, per tal que l’edifici s’integri en l’entorn d’una manera respectuosa, però no mimètica. Interiorment s’estableix un llenguatge més contemporani i lleuger,  de pilars  metàl·lics i jàsseres i coberta de fusta laminada. El resultat és un edifici diàfan i transparent, que s’obre a l’entorn i la natura (que és l’objecte de l’ús principal del centre).

Projectes

Tots