Casa a La gavina

Home
Casa a La gavina

Casa a La gavina

ar47_gavina_2

ar47_gavina_3

 

 

ar47_gavina_4

 

 

ar47_gavina_5

 

 

ar47_gavina_6

 

 

ar47_gavina_7

 

ar47_gavina_8

 

 

ar47_gavina_9

 

 

Ampliació d’habitatge unifamiliar aïllat
La Gavina, S’Agaró, Girona

Superfície:
577,32 m2
Projecte:  
Novembre 2015-Gener 2016
Promotor: 
privat
Autor:
Ar47 estudi d’arquitectura

S’Agaró és una urbanització situada a la Costa Brava. Va ser una de les primeres zones residencials, i l’única que ha conservat una unitat d’estil. El conjunt històric forma part del catàleg de béns protegits de l’Ajuntament.

El projecte consisteix en la rehabilitació i ampliació d’un habitatge unifamiliar existent, en el marc incomparable del conjunt històric de la urbanització de S’Agaró. La intervenció proposa integrar el nou volum en l’entorn arquitectònic i en l’entorn natural de la pròpia parcel·la, així com estrènyer la relació entre la casa i el paisatge. Plantegem per a la nova planta un volum blanc i net, que treu el cap al paisatge entre els pins, rematat per cobertes inclinades de teula vermella. I per als porxos projectem cobertes planes ceràmiques que s’integren al jardí en planta baixa desapareixent entre la vegetació.

El nou volum de planta primera s’aixeca sobre els murs existents de la planta baixa, obrint-se completament al sud, cap a les vistes al mar i al jardí. Donant lloc a un element característic de les cases del lloc, la lògia. Un petit espai intermedi entre l’exterior i l’interior protegit del sol mediterrani, que permet apoderar-se del paisatge contemplant-lo en la seva màxima expressió.

Els porxos de planta baixa es plantegen com estructures llises i blanques per afavorir la neutralitat de la intervenció, integrant-se en l’edificació principal, i donant la màxima rellevància a la exuberància i varietat de la naturalesa envoltant. La distribució dels porxos, permet establir una relació gradual entre la casa i el medi, entre l’habitatge i el jardí.

 

Projectes

Tots