Reforma i ampliació d’un habitatge unifamiliar a Mataró

Home
Reforma i ampliació d'un habitatge unifamiliar a Mataró

Reforma i ampliació d’un habitatge unifamiliar a Mataró

 

6_sant_ramon_mataro

 

 

1_sant_ramon_mataro

 

2_sant_ramon_mataro

3_sant_ramon_mataro

 

 

4_sant_ramon_mataro

 

 

7_sant_ramon_mataro

 

 

 

8_sant_ramon_mataro

Reforma i ampliació d’un habitatge unifamiliar a Mataró

Superfície:
177,57 m2
Projecte:
Maig 2018-Desembre 2018
Autor:
Ar47 Estudi d’arquitectura
Promotor: 
privat
Col·laboradors:
Malina Lambrache

L’encàrrec planteja l’ampliació d’un habitatge situat en planta pis, incorporant el local de la planta baixa, generant així un gran dúplex. L’edifici, situat al centre de Mataró, està fora d’ordenació, amb el local ocupant tota la planta baixa, i les tres plantes pis (que es van escalonant) amb una profunditat molt superior a la permesa.
Es proposa buidar tot el pati interior, generant un gran pati en planta baixa que permeti organitzar la zona de dia en aquesta planta, amb l’aparcament donant al font del carrer. En la planta pis, un cop buidat el pati, es crea un petit balcó, amb un gran ràfec (volat de la Terrassa de la planta segona). S’alinea així la seva façana a la resta de les plantes.

Interiorment, es col.loquen dos elements de comunicació vertical en el forjat actual, una escala metàl·lica i una nova plataforma elevadora, que connectaran les dues plantes.

Tota la planta baixa s’obre al nou pati que, tot i la seva mala orientació, i gràcies a la gran alçada, il•lumina la sala d’estar-menjador i la cuina. En planta pis, es situen les tres habitacions, amb un gran distribuïdor, que actua com element de connexió entre les habitacions i la planta baixa i alhora és un estudi comunitari. S’aprofita la gran alçada de la planta baixa, per construir dos altells, un en la zona d’aparcament, que funciona com a sala tècnica, i l’altre sobre el bany (un petit traster).

La recerca de la llum, emfatitza la necessitat de tractar tots els paraments amb acabat en color blanc. Les caixes que construeixen les zones interiors de les dues plantes (les zones humides) es forren totes amb paraments de fusta, que junt a totes les portes, van lacades en color blanc.

A nivell de façanes el tractament és molt diferent: en l’exterior, sols s’actua en el forat existent, substituint l’actual persiana, per una gran porta d’aparcament amb llum natural. Interiorment, la nova façana, totalment aixoplugada, es revesteix amb llistons de fusta termotractatsal igual que: el fals-sostre del porxo de la planta baixa i els armaris del balcó del primer pis. Es genera una nova façana, tova i amable, resolta amb un únic material, amb acabat natural, que contrasta amb el tractament blanc de l’interior de la casa.

 

 

Projectes

Tots