Dúplex Sant Ramon

Home
Dúplex Sant Ramon

Dúplex Sant Ramon

5_sant_ramon_mataro

 

 

1_sant_ramon_mataro

 

2_sant_ramon_mataro

3_sant_ramon_mataro

 

 

4_sant_ramon_mataro

 

 

7_sant_ramon_mataro

 

 

 

8_sant_ramon_mataro

Reforma i ampliació d’un habitatge unifamiliar 
Mataró

Superfície:
177,57 m²
Projecte:
Maig 2018 – Desembre 2019
Execució: (obra)
Juliol 2019 – Juliol 2020
Autor:
ar47 Estudi d’arquitectura
Promotor: 
privat
Constructor:
Ram de paleta i Serralleria _ Sancas Construccions
Estructura de fusta i façana _ Verdaguer Germans
Instal·lacions _ Inmatec
Façana _ Façanes Borrell
Fusteria interior _ Jordi Teodoro
Fusteria exterior _ Aluminis Iluro
Jardineria _ Frèsia
Col·laboradors:
Malina Lambrache
Francesc Gené

L’encàrrec planteja l’ampliació d’un habitatge situat en planta pis, incorporant el local de la planta baixa, generant així un gran dúplex. L’edifici, situat al centre de Mataró, està fora d’ordenació, amb el local ocupant tota la planta baixa, i les tres plantes pis (que es van escalonant) amb una profunditat molt superior a la permesa.

Es buida tot el pati interior, generant un gran pati en planta baixa que permeti organitzar la zona de dia en aquesta planta, amb l’aparcament donant al front del carrer. Tota la planta baixa s’obre al nou pati que, tot i la seva mala orientació, i gràcies a la gran alçada, il•lumina la sala d’estar-menjador i la cuina. En planta pis, es situen les tres habitacions, amb un gran distribuïdor, que actua com element de connexió entre les habitacions i la planta baixa i alhora és un estudi comunitari.

La recerca de la llum, emfatitza la necessitat de tractar tots els paraments amb acabat en color blanc. Les caixes que construeixen les zones interiors de les dues plantes (les zones humides) es folren totes amb paraments de fusta, que junt a totes les portes, van lacades en color blanc.

A nivell de façanes el tractament és molt diferent: en l’exterior, sols s’actua en el forat existent, substituint l’actual persiana, per una gran porta d’aparcament amb llum natural. Interiorment, la nova façana, totalment aixoplugada, es revesteix amb llistons de fusta termotractats.. Es genera una nova façana, tova i amable, resolta amb un únic material, amb acabat natural, que contrasta amb el tractament blanc de l’interior de la casa.

Es tracta d’una obra on s’ha cuidat i pensat cada detall, cercant una harmonia i claredat interior, generant un edifici clar, net i lluminós, d’espais generosos i blancs, amb sistema de climatització d’aerotèrmica amb terra radiant, aire condicionat i ventilació mecànica amb el sistema Zendher.

Projectes

Tots