Processos

Home
Processos

Finalment ja tenim el reportatge fotogràfic de la rehabilitació d’aquesta fantàstica casa de cos a Mataró. Una rehabilitació que ha durat quasi dos anys d’obres, on s’ha conjugat la voluntat de mantenir el màxim de traces originals de la casa, amb l’adequació a les noves necessitats funcionals d’un habitatge contemporani.

A continuació, us mostrem un recull de les fotografies de l’obra acabada.

Si voleu més informació, podeu fer click per accedir a la fitxa del projecte: +INFO

 

02

03

04

5

6

7

8

9'

9

10

Dos projectes de l’estudi han estat seleccionats en la 11a Biennal Internacional d’Arquitectura del Paisatge de Barcelona, un dels esdeveniments més reconeguts en l’àmbit de la divulgació i el debat en la intervenció del paisatge. Es tracta dels següents:

– Reurbanització del Carrer Matas, a Tiana [web Biennal] [+info]

– Remodelació dels espais urbans dels barri de Ciutat Cooperativa, a Sant Boi de Llobregat (fase 2.1 i 2.2) [web Biennal] [+info]

Els projectes seran publicats al catàleg de la 11a Biennal, així com a la pròpia web de l’esdeveniment, on formaran part de l’arxiu històric i l’atles de projectes. Més endavant, com s’ha fet en altres edicions, s’exposaran tots els projectes seleccionats pel premi en diverses exposicions itinerants, entre les quals destaca la ubicada al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Des de l’estudi estem molt contents i satisfets de poder formar-hi part, i finalment, també volem agrair el compromís i implicació dels diferents agents i col·laboradors que han participat activament en ambdós projectes.

A principis d’any vam començar la construcció del projecte d’un habitatge unifamiliar aïllat al barri de Montmar de Castelldefels. La parcel·la, de petites dimensions, acota considerablement la superfície total de l’habitatge, que distribueix el seu programa funcional en un bloc rectangular de dues plantes d’alçada i una de soterrani.

A dia d’avui ja s’ha finalitzat l’execució de l’estructura portant. Les fonamentacions i murs de contenció de la planta soterrani estan executats amb formigó armat, mentre que la resta de l’edifici, donada la seva morfologia compacta, s’aixeca amb panells estructurals d’entramat lleuger de fusta, tant pels elements verticals com els horitzontals. Es tracta d’un sistema amb el qual ja tenim experiència en altres projecte d’habitatge.

A continuació, publiquem un recull de fotografies del procés d’obra.

Si voleu visitar la fitxa del projecte feu click aquí.

01

02

03

04

05

06

07

09

10

08

11

12

El passat mes de novembre vam participar en la primera Edició de Ten Minutes Talk dintre de la categoria d’equipaments, una trobada cultural, gastronòmica i de coneixement organitzada per Face to Face Bcn. L’acte es va celebrar a l’espai gastronòmic ROC35 al barri de Poblenou de Barcelona.

El format de l’esdeveniment va consistir en una conferència que comptava amb 10 ponents per temàtica i 15 convidats en qualitat d’audiència. Cada conferenciant va exposar en 10 minuts les seves reflexions entorn el desenvolupament d’un projecte en la seva àrea d’especialització, per després propiciar un debat amb els assistents.

Pel que fa a l’estudi, Robert Aparicio va exposar les experiències de la rehabilitació i nova imatge del pavelló poliesportiu de Can Xarau, a Cerdanyola del Vallès. Es tracta d’un projecte que parteix de la necessitat de substitució funcional de la coberta i que finalment deriva en una actuació global que afecta tot el pavelló, atenent en tot moment els criteris de millora del funcionament bioclimàtic i de sostenibilitat, reutilitzant els materials que s’extreuen.

Ens va semblar una jornada d’intercanvi molt interessant i estem molt agraïts de poder haver-hi format part.

Finalment, si esteu més interessats en el projecte podeu fer click en aquest enllaç.

f2f-tmt-bcn_j3-y-j4_hoteles-y-equipamiento-52

f2f-tmt-bcn_j3-y-j4_hoteles-y-equipamiento-29

f2f-tmt-bcn_j3-y-j4_hoteles-y-equipamiento-31

f2f-tmt-bcn_j3-y-j4_hoteles-y-equipamiento-50

f2f-tmt-bcn_j3-y-j4_hoteles-y-equipamiento-55

 

Fa unes setmanes es va donar a conèixer el guanyador del concurs per la transformació urbana de l’antic centre penitenciari d’homes de Barcelona, més conegut com la presó Model. A partir de demà, tant la proposta guanyadora com les de la resta de participants, es podran conèixer de prop en una exposició impulsada per l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona i Foment de Ciutat, i en la qual hem col·laborat en tasques de compilació documental. A més, també hi haurà una part de l’exposició dedicada a explicar el procés de gestació d’aquesta transformació des de que l’Ajuntament va passar a ser la institució responsable de l’equipament.

La mostra s’emplaça a la sala d’exposicions de l’edifici administratiu del Carrer Entença, espai habilitat provisionalment per ar47 des de fa quasi dos anys, i es podrà visitar fins el dia 20 de desembre.

Us animem a visitar-la, i en el cas que esteu interessats en les intervencions provisionals que hem realitzat a la Model podeu fer click en aquest enllaç.

IMG-20201121-WA0006

IMG-20201121-WA0004

IMG-20201121-WA0009

IMG-20201121-WA0002

Al barri de l’Havana de Mataró, just al costat d’on recentment hem acabat l’autopromoció de 4 habitatges, estem construint aquest habitatge unifamiliar entre mitgeres, també amb estructura de fusta i amb el mateix equip d’industrials de la nostra confiança.

En aquesta obra, els murs són de panells contralaminats, mentre que els forjats són de bigues laminades i taulell de fusta tricapa. El ritme de les bigues enriqueix i ordena els espais que conformen l’habitatge,  tots ells de geometria irregular degut a la forma trapezoidal de la parcel·la. L’encavalcament de la coberta a dues aigües genera unes estances molt àmplies i ben il·luminades en planta segona.

Podeu fer click per veure tota la proposta: +INFO

1

2b

3a

5b

6b

7b

El projecte de reforma de la coberta del Poliesportiu de Can Xarau ha estat seleccionat a les Mostres d’Arquitectura del Vallès 2019, organitzades pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya , i s’emmarca dintre de la categoria d’intervencions parcials de rehabilitació. Es tracta d’un projecte ambiciós, que parteix d’un canvi de coberta i on finalment es proposa una intervenció global en la pell de l’edifici. D’aquesta manera, a partir d’un material com la fusta, s’aconsegueix millorar el seu funcionament bioclimàtic, al mateix temps que ofereix una imatge renovada i atractiva, tant al interior com a l’exterior.

Si esteu més interessats en el projecte podeu fer click en aquest enllaç.

Avui publiquem a la pàgina web un projecte en el qual vam participar, juntament amb bcq arquitectura barcelona, en la redacció dels estudis previs de la nova ciutat esportiva de la Agrupación Deportiva Alcorcón. El projecte contemplava la construcció d’una nova escola de futbol, una residència esportiva i la remodelació del Estadio Municipal de Santo Domingo.

Si vols fer una ullada a la nostra proposta per coneixer-la més a fons, pots fer click en aquest enllaç.

Hem començat l’obra d’una casa de cos a Mataró. Aquest projecte se situa al barri de l’Havana de Mataró, un barri on casualment, es concentren gran part de les obres del despatx dels últims anys.

Feu click per veure tota la proposta +INFO


1 2 3 4 12