CAAC Mataró

Home
CAAC Mataró

CAAC Mataró

-

-

-

 

PBE-1.1.1 PB-250-CVPBE-1.1.4 PCOB-250-CV

PBE-2.1.1 SEC ALÇ LONG-150-CV_1

PBE-2.1.1 SEC ALÇ LONG-150-CV_2

 

 

PBE-2.1.2 SEC ALÇ LONG-150-CV

 

PBE-2.1.3 SEC ALÇ LONG-150-CV

 

 

PBE-4.2.1 DETALL BOX TIPUS-50-CV

PBE-5.2.1 DETALLS CONST EDIF PRINCIPAL SECCIÓ 1-20-CV

NOU CENTRE D’ACOLLIDA D’ANIMALS DE COMPANYIA (CAAC)

Carrer de Galícia s/n, Mataró, Barcelona

Superfície:
2622,3 m2
Projecte:
Maig 2021 – febrer 2022
Promotor:
Ajuntament de Mataró
Autor:
AR47 scclp
Estructura
Eskubi Turró arquitectes
Instal·lacions
AIA Salazar-Navarro
Renderitzat
Alejandro Caballero
Col·laboradors:
Daniel Messeguer
Pere Flotats

L’equipament s’organitza a partir del joc de cobertes generat per les alineacions de boxes. Les cobertes del box, d’una sola aigua, orientada totalment a sud, generen un ritme regular. A partir d’aquest ritme, en tot el front del carrer, les cobertes s’extrusionen i complementen, per tal de generar l’edifici principal, aconseguint un equipament, on edifici i boxes s’integren i generen un ric joc topogràfic.

L’accés a l’equipament es realitza des de l’edifici principal, el qual s’organitza a partir d’una àrea de recepció, amb un gran vestíbul i la zona d’informació i administració. Un cop se surt de l’edifici principal, es genera un eix longitudinal, un distribuïdor exterior cobert, que va relligant les diferents alineacions dels boxes, generant un recorregut amb un lleuger pendent del 3% que garanteix l’accessibilitat a tot el conjunt.

Situat en el front nord-oest, se situa el recinte dels gats, un recinte tancat amb un gran pati propi. S’ubica en la franja d’edificació principal, organitzant-se amb el mateix sistema constructiu que els boxes dels gossos i el mateix joc de cobertes, però amb una organització totalment diferent.

El box dels gossos és l’element que configura i dona ordre a tot el conjunt. Els boxes s’organitzen a partir d’un esquema en pinta, amb els boxes d’uns 8m² encarats a Sud, amb una part coberta i l’altra descoberta per permetre l’entrada del sol. Cada box pot albergar fins a 3 gossos, i cada dos boxes tenen un petit pati exterior. Els patis aniran connectats entre ells. Al final d’aquest eix, cada aterrossament té un pati tou amb vegetació, que actua com a pati d’olors.

Tota la tanca perimetral es resol com un tancament acústic i vegetal, generant un coixí verd que garanteix la màxima protecció acústica i visual. D’aquesta manera es genera un entorn tranquil i confortable, tant pels animals, com per als vianants del parc.

Projectes

Tots